תחבושת הגיינית – הוצאה בשבת / הדבקה בשבת

שאלה:

תחבושת שנועדה להציל את בגד האשה מטינוף בימים שרואה בהם.ואופן השימוש הוא שמדביקים לבגד התחתון באופן זמני עד שמחליפים את התחבושת.האם יש בעיה בהדבקה ו/או בהוצאה מרשות לרשות?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי חשש הוצאה, כיון שזה נעשה כדי שלא יפול עליה הדם ויצערנה הדבר מותר, ראה בשו"ע בסי' שא סעי' יג, וסי' שג סעי' טו ומשנה ברורה ס"ק מה על החילוק בין הצלת הבגד מטינוף לבין נקיון הגוף, וראה שמירת שבת כהלכתה פרק יח סעי' כ.

בנוגע להדבקה, יש לפתוח הכל לפני שבת, גם את הדבקיות ולחזור ולסגור שוב, ואז בשבת, כיון שזה נסגר רק לזמן קצר של פחות מ24 שעות, מותר לשוב ולפתוח אותן. ראה מנחת איש פרק טז סעי' יט בהרחבה.

שבת שלום.