שימוש בסכין של גוי לחיתוך פירות

שאלה:

האם מותר להשתמש לכתחילה בכלי נקי אך לא כשר שהם לא למטרות בישול בחום. למשל לחתוך ירקות ופירות?

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש בו לכתחילה אף שלא יאסור בדיעבד את המאכל [ככל שלא מדובר במשהו חריף, שאז הוא גם עלול לאסור], משום שתמיד חוששים שמא היה על זה שומן של מאכל אסור וכדומה. ראה דרכי משה בתחילת סימן צא בשם הרשב"א. וכן מצינו בענין זה, שאם השתמשו בסכין בשרית לחיתוך גבינה שומנית או להיפך, אף שהיא קרה, שצריך נעיצה עשר פעמים בקרקע כדי להכשירה [והיום סומכים שנקיון יסודי בסקוצ' וסבון הוא כמו נעיצה בקרקע, ומכל מקום ראינו שחששו בזה לשומן ראה חכמת אדם כלל מז, כף החיים יו"ד סי צד סעי' עו]. ובכלל מנהג בני אשכנז שלא להשתמש בכלי בשרי לחלבי ולהיפך גם באופנים שאינם אוסרים, וכל שכן כאן.

שבת שלום ומבורך.