שתיית קפה לפני תפילה

שאלה:

שלום הרב שאלה
הבנתי שאם זה עוזר מותר לשתות קפה לפני תפילה
האם יש בעיה בלשתות קפה מכוס גדולה מאוד [בערך כמו שני כוסות חד פעמיים] בהנחה שזה עוזר לריכוז יותר? או שיש בזה כמות חלב יחסית גדולה?

תשובה:

שלום וברכה

בזמנינו נהגו להקל בשתייה לפני התפילה, לא רק בגלל שזה עוזר לתפילה, אלא משום שבזמנינו אין לזה חשיבות רבה ואינו בכלל האיסור.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ פ”ט ס”ק כ”ב, ואף שכתב שם שמותר ליתן סוכר רק בפיו כדי למתק את השתיה, אך כיום כתבו הפוסקים שמותר אף ליתן סוכר בקפה כיון שכך נוהגים ואין בזה דרך גאווה, יעוי’ באז נדברו חי”ב סי’ כ”ז, ושש”כ פרק נ”ב הערה ל”א ודע”ת סי’ פ”ט סעיף ג’ ואחרות רבינו ח”א עמוד נ”ז בשם הקה”י והגרש”ז אוירבך זצ”ל, ויש לסמוך על כך גם לגבי החלב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה הרב
    השאלה בכללי היתה האם יש בעיה בלשתות בזה הרבה חלב לאדם בריא
    ועוד שאלה האם לאדם שלא מרגיש טוב שרוצה לשתות או לאכול דבר שמזין מותר אם בלי זה קשה או שלא יכול להתפלל

  2. מותר לשתות חלב ככל שזה הרגילות שלו בשתיית קפה, אם הרעיון בגלל שהחלב מזין ובריא והוא בעצם רוצה עכשיו חלב כחלק מהתזונה, אין לעשות זאת לפני התפילה.
    אדם חלוש במיוחד או חולה שצריך לאכול משהו לפני התפילה יכול לעשות זאת רק ככל שצריך לריכוז בתפילה ולא יותר.