חלום על אבי זל

שאלה:

חלמתי על אבי שנפטר ז"ל לפני שנה וחודשיים
אני זוכרת כלב ושכן שלי שרב איתו ואני מגנה על אבא שלי (לא זוכרת בדיוק אייך) ואז אבא שלי צריך ללכת לכלא ואני מלווה אותו והוא עולה לשם בסולם ואני הייתי מודאגת ואז פותחים לו את הדלת מלמעלה אנשים שהיו שם וקוראים לו ומקבלים אותו בהערצה ובאהבה.

אבא שלי זל עבד כל השנים עם נוער בסיכון במוסד גיל עם ונראה לי שהאנשים שקיבלו אותו היו כמו הנערים שהיו אצלו במוסד.

מוזר לי הכלב אני חושבת שהוא היה גדול ושחור

ומאז שאבי נפתר ועד היום חלמתי עליו המון חלומות בערך 10 חלומות.

אני אוהבת את אבא שלי אהבה גדולה הוא האבא הכי טוב בעולם בשבילי ואני תמיד משתדלת להגיד לו ולבורא עולם תודה כי זכיתי בו והוא היה בשבילי כל החיים.

תשובה:

שלום וברכה

טבעי שחולמים על ההורים שנפטרו, במיוחד שלא חלף זמן רב מידי והזכרון עוד חזק בלב. לא הייתי מתייחס לעצם החלום, אבל כן הוא גורם לנו לזכור שהיום אבא צריך אותנו! כשאדם מגיע למעלה הוא זנקק לכל זכות שעוים עבורו, אם זה חיזוק באיזו מצוה שאת עושה, או אמירת תהילים, נתינת צדקה, שיעור תורה, כל דבר טוב לעילוי נשמתו יועיל לו מאוד, כי מצוות אפשר לעשות רק כאן ולא שם, ושם רואים כמה מעלה עצומה יש לכל מעשה טוב וכמה הוא מועיל.

אז נעשה כאן דברים טובים לעילוי נשמתו, וגם לעילוי נשמתנו, אנחנו כאן כדאי לאסוף זכויות…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השתדלתי בכל השנה כמה שיותר לאסוף מצוות לעילוי נשמתו
    עוד בשבעה אמרתי בליבי לבורא עולם שכל מצווה שאני עושה שתהיה לעילוי נשמתו.
    עשיתי לו תיקון נפטרים
    דרך הרב זמיר כהן שכל חמישי מזכירים אותו
    דאגתי שמישהו אדם דתי שיגיד קדיש בכל השנה
    בבית כנסת כל הזמן מבקשת עבורו ועושה סעודות להזכיר אותו
    וסליחה שאני אומרת את כל זה לא חלילה ממקום שעשיתי אלא ממקום שזכיתי
    לאבא שלי מגיע הכל!
    איזה מצווה יקרה אוכל עוד לעשות לעילוי נשמתו?
    אני חד הורית והאפשרויות הכלכליות שלי הם קודם כל לדאוג לי ולילדי ולעתידם.

  2. לא צריך להוציא כסף, אינני יודע מה אורח חייך, אבל עוד חיזוק בשמירת השבת, או כשרות, משהו בחינוך הילדים שיקבלו יותר ערכים תורניים כו', כל אלו חשובים לאין ערוך יותר מכל סעודה ואזכרה. בהצלחה רבה מאוד .
    [ורגב זה חשוב מאוד לא רק בשביל אבא אלא גם בשבילך ובשבילם, גם לנו יש נשמה ששואפת לרוחניות, לא רק לנפטרים].
    רוב נחת ובעזרת ה' בקרוב זוגיות טובה וטהורה.