חיוב 7 ברכות

שאלה:

נכון אמנם שאין חיוב לעשות 7 ברכות אא”כ מתקיימים התנאים לכך. השאלה הנשאלת היא האם יש עניין לגרום לתנאים להתקיים בשביל להתחייב בכך? כשם שאדם אמנם לא מחויב להטיל ציצית בבגדו אא”כ התקיימו התנאים לכך אלא שאם אכן לא מתקיימים התנאים הוא אמנם לא עובר על שום איסור אך יחד עם זאת הוא עדיין בבעיה גדולה.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי זה אינו דומה לציצית שם זה תלוי רק באדם עצמו ובלא טורח, וגם מדובר במצות עשה חשובה ששקולה כנגד כל המצוות ולא בחיוב ברכה בעלמא. אבל מנהג ישראל משום שמחת חתן וכלה להשתדל לקיים סעודת שבע ברכות כל ערב עם הברכות. כמובן זה אינו חיוב והכל לפי מה שמתאפשר, אבל כך מצינו בחז"ל כלל לא היו יוצאים מבית החתנים כל שבעה, וטרחו בכך הרבה עד שהגמרא דנה לגביהם אם פטורים מסוכה מצד עוסק במצוה הפטור מן המצוה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חכם לב יקח מצוות, אבל קשה לומר על זה שיענש בעידנא דריתחא אא"כ הוא נמנע מלאכול רק בגלל עצלותו לברך… ומהטעם הנ"ל.