להוסיף בתשלום לעובד – ריבית

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
לפני כמה שבועות היה לנו מישהו שעשה לנו עבודה בסכום של 2000 ש"ח, היינו מאוד מרוצים מעבודתו ושילמנו לו מיוזמתנו 2200 ש"ח, 200 ש"ח יותר, הוא שמח מאוד ולקח את הכסף, חשבנו שאולי עברנו על איסור ריבית בזה, איך ניתן לתקן (לא נעים לבקש כסף חזרה, יש לציין שזה לא פעם ראשונה שאנו עושים זאת ועלה חשש שיש בעיה של ריבית).

תשובה:

שלום וברכה,

אם התשלום היה בזמן – בסיום העבודה – אין חשש של איסור ריבית. אם היה איחור בתשלום, ובגין האיחור הוספתם לו בתשלום, יש בעיה של ריבית. אבל כנראה מהשאלה שלא מדובר באיחור בתשלום, ולכן אין כאן כל חשש איסור.

בהצלחה.