תוכי בתוך צלחת אוכל

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים.

יש לי 2 תוכים בבית. לפעמים אנחנו נותנים להם לאכול מכלי זכוכית כשרים שהוטבלו וכו' שמיועדים רק להם.

כדרך אכילתם, הם לפעמים נכנסים לצלחת, מלקקים אותה, לפעמים מתעטשים או גם עושים את צרכיהם עליה.

עלתה בי השאלה אם תוכים שהם חיה טמאה נכון? נוגעים בכלים של בני אדם בדרכים שציינתי לעיל, האם זה מטריף את הכלים ויש צורך להגעיל אותם?

אשמח לעזרתכם בעניין. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

זה לא מטריף את הכלים אבל נראה לי שיש להמנע מכך בגלל האיסור של בל תשקצו, נראה לי שאנשים סולדים מאוד מכלים שנעשה בהם שימוש כזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הערה , במחילה כמדומה השואל לא התכוין לשאול אם אפשר לאכול מהכלים ,כי הכלים מיועדים רק לתוכים, אלא שהוא מבין שאין ראוי שיהיו בבית כלים לא כשרים, ולכן הטביל הכלים, ועכשיו הסתפק אם הכלים נטרפים ואין להחזיקם בבית, כך שלכאורה התשובה שכיון שאינם נטרפים אין חשש, נכון ?