מחיקת תגובה שלילית על חברה

שאלה:

לכבוד הרב,
לפני יותר משנה השארתי חוות דעת לא חיובית על חברה ואחרי התייעצות עם בית ההוראה שלכם. בסופו של דבר מצד החברה לא נעשה כלום ונשארה הבעיה. השאלה שלי – אחת המטרות העיקריות היתה לעורר את החברה לפעול מה שלא קרה מצידה, אם מצדי היום כבר אין לדבר תועלת, מצד שני ייתכן מאוד שהרבה לקוחות שראו את התגובה שרשמתי לא קנו את המוצר וכו'. האם עליי להשאיר את התגובה גם היום (לתועלת הרבים) או מספק ספקא להסיר אותה?
תודה

תשובה:

אם אתה סבור שהם נוהגים בחוסר יושר ודיין התיר לך לנקוט בצעד משמעותי זה, אז לכאורה זה בכלל לשון הרע לתועלת שמותר. אם אתה לא בטוח בכך – תסיר.