בשמים שהותז עליהן מן אתרי – ברכה

שאלה:

שלום
שמתי עלים של רוזמרין בצינצנת קטנה כדי שאוכל להריח, והוספתי על העלים טיפות של שמן אתרי בריח פירותי, והשמן ממש השתלט מבחינת הריח וספק אם מריחים את הרוזמרין. מה עליי לברך כאשר אני מריח את זה?

תשובה:

אם לא מריחים את הרוזמרין, אז דינו כברכה על שמן אתרי. וכאן משתי סיבות אין לברך, ראשית אני לא בטוח שמדובר בריח שבא מהצמח עצמו ממנו הופק, הרבה פעמים הריח הוא מחומרים נוספים כימיים, שנית אני לא בטוח שעדיין הוא ריח שיש לו עיקר כיון שהתאדה ואולי נשאר רק הריח.

מקורות:

ראה שער הציון סי’ רטז ס”ק כה, וע”ע ערוך השלחן שם סעי’ יד.