ניסוח הסכם

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שכן ביקש את אישורי לבניה חורגת.
אני עומד בעצמי לפני בניה ומעוניין להחתים אותו שלא יתנגד ולא יעצור לי את הבניה.
איך אני יכול לנסח את זה שתהיה להתחיבות שלו תוקף הלכתי?
והאם מספיק שהוא שולח לי שהוא מאשר במייל?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כשכותבים הסכם יש לוודא שההסכם מעוגן בהתחייבות כספית ולא סתם מתחייב. דהיינו לא לכתוב מתחייב לעשות מתחייב להביא מתחייב להמציא, אלא צריך לכתוב מתחייב לשלם כדי לעשות כך וכך. כיון שהתחייבות שלא ממונית לא חלה לכן צריך לעשות התחייבות ממונית.

כתיבת מייל מועילה להתחייבות כדין שטר בכתב ידו, ולא מועיל לשטר קניין אבל מועיל לשטר של הלוואה או התחייבות.

בהצלחה.