ייחוד בנסיעה בטיול

שאלה:

טיול לבנות יש לנו נסיעה ב1:00 בלילה עד 2:00
הבנות בגילאי 14-16, יש 5 מורות נשואות
מה אנחנו צריכות לעשות כדי שלא יהיה ייחוד בנסיעה?
חזור כבר בשעות הבוקר, האם יש בעיה?

תשובה:

שלום וברכה גם בשעות הלילה המאוחרות, אם הנסיעה היא בכבישים גדולים בין עירוניים, תמיד יש שם רכבים ואין איסור ייחוד. החשש לייחוד [לספרדיות שגם בהרבה נשים יש חשש זה], הוא רק כשנוסעים במקומות צדדיים חשוכים שאין מכוניות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הכביש שניסע שם יהיו שוממים יחסית
    יש בנות ספרדיות ויש אשכנזיות
    האם:
    מורה יחד עם בתה בת 14 יעזור?
    או
    הנהג יהיה בעלה של אחת המורות?
    או
    מורה תביא את אחותה?

  2. אם הנהג יביא את אשתו זה פותר את הבעיה, השאר אינו פתרון. ילדים קטנים גם יכולים לפתור. אבל אני עדיין לא בטוח לגבי ה"כבישים שוממים יחסית", הבעיה היא רק בכבישים צדדיים מאוד שבין ישובים וכיוצא בזה. כל כביש ראשי בארץ אין בו איסור יחוד.