ברכה על פסטה מאורז

שאלה:

כבוד הרבנים החשובים
יש לי בן שרגיש לקמח. ובגלל זה קניתי לו פסטה שעשויה מאורז. איזה ברכה עושים על זה?
תזכו למצות

תשובה:

אם אכן זה עשוי אורז או לפחות רובו אורז, מברכים מזונות ובורא נפשות.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רח סעיף ז:

הכוסס (פי' האוכל) את האורז, מברך עליו בפה"א ואחריו בורא נפשות; ואם בשלו הגה: עד שנתמעך (ב"י בשם הרא"ש והר"י), או שטחנו ועשה ממנו פת, מברך עליו בורא מיני מזונות ואחריו בורא נפשות; והוא שלא יהא מעורב עם דבר אחר אלא אורז לבדו, ואם עירב ממנו בתבשיל אחר והתבשיל האחר הוא הרוב, מברך עליו כברכת אותו תבשיל.

שבת שלום.