תשלום עבור הגניזה

שאלה:

שלום וברכה !
על מתקני גניזה בדר"כ כתוב לשלם על שקית או קרטון או שק מלאים בגניזה,
מה לגבי לשים בתוך המתקן -עלונים בודדים או ערימה לא גדולה של עלונים, ספר ושאר דברי גניזה קטנים, מה דינם מבחינת תשלום ?
האם האחראי על הגניזה ויתר מראש על תשלום על כמויות קטנות אלה או פריטים בודדים ?
תודה רבה מראש !!

תשובה:

שלום וברכה,

דפים או עלונים בודדים שלא בשקית התשלום יקר יותר [ברוב המקומות], כיון שזה טורח יותר עבורם לאסוף את הדפים המפוזרים. ולכן יש להכניס לשקית ולשלם לפי המחיר שנקוב בהוראות. אסור להניח גניזה במתקן הגניזה ללא תשלום.

בהצלחה.