שני זנים בשני צבעים של דובדבנים – שהחיינו

שאלה:

שלום וברכה,
לפי מה שהבנתי, אם אני מברך שהחיינו על דובדבן אדוםשחור ואחרי כמה שבועות אני רוצה לאכול דובדבן לבן, צריך לברך שוב שהחיינו.
האם זה נכון?
יישר כח מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע סי' רכה סעי' ד ומשנה ברורה שם הובא שבשני זנים של אותו פרי, אפילו החילוק הוא רק בצבע, יש לברך שוב שהחיינו, כך הכריע המגן אברהם, ואף שהגר"א בביאורו שם מפקפק בזה, נראה שלהלכה הוא נוטה יותר לדברי המגן אברהם. אמנם יש שחולקים, וראה שער הציון שם שטוב שיברך על פרי אחר ויכוון לפטור גם את זה, וראה ברכי יוסף שם ס"ק ה שחלק על דברי המגן אברהם והורה שלא לברך אלא על אחד מהם. לכן המברך יש לו על מי לסמוך, אבל טוב יותר לפטור בפרי אחר לגמרי.