עדות של אחים בבית דין

שאלה:

ראובן ושמעון אחים. שניהם הגישו תביעה אחד על השני על כל מיני דברים. לדין תורה באו גם שאר האחים והאחיות. במהלך הדיון האחים התחילו להעיד דברים נגד ראובן. האם עדותם מתקבלת?

תשובה:

מקורות:

שלום וברכה,

אם עדותם מתקבלת או לא זה נתון לידם של בית הדין ולא שלנו. מבחינת הלכה אחים פסולים לעדות, ואם האחים יש להם חלק בממון הם גם נוגעים בעדותם. אם בית הדין הסכים לקבל את עדות האחים, אין זה מדין קבלת עדות, אלא שרוצים לשמוע את צדדי התביעה באופן יסודי, ואח"כ יחליטו אם יש לדברים תוקף משום אומדנא וכדומה.

בהצלחה.