לקחת מנות בסעודת נישואין

שאלה:

האם יש מגבלה על כמות המנות שכל אורח זכאי בחתונה? לחמנייה אחת ומנה אחת מכל סוג? או לא?
במידה וכן, ופלוני לא לקח, מותר לקחת את שלו? או שמא מותר לאחד לקחת מנה שהוא לא מתכוון לאכול רק בשביל להעביר הלאה מ מה נוספת?

תשובה:

שלום וברכה,

מנות עיקריות שמגישים לסועדים בשולחן, ומגישים לכל אדם מנה אחת, לא יכול האורח לקחת לעצמו יותר ממנה אחת. אוכל שמגישים בבר – שולחן מרכזי, יכול האורח לאכול כמה שהוא רוצה. אסור לאורח לקחת מנות של אחרים שלא אכלו. אורח שמנע את עצמו ולא אכל נחלקו הפוסקים האם מותר לו לקחת את המנה שלו לבני ביתו, או שמא יש לו זכות אכילה בלבד ואם לא אוכל אין לו זכות לקחת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.