תשלום ועד בית לדירה מחולקת

שאלה:

ישנם היום המון דירות שמחלקים אותם לשניים איך מחשבים את תשלום הועד בית לדירות אלו אם למשל דמי ועד בית לחודש זה 60 ש"ח

מצד אחד גרים שתי משפחות קטנות מאשר משפחה גדולה ויש קצת יותר לכלוך במדרגות
מצד שני יש יותר שירותים ועלולים להיות סתימות בביוב עקב ריבוי משתמשים וריבוי דעות
אולי גם יותר הדלקת אור בחדר מדרגות או שימוש כפול במעלית ?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק בתים משותפים תשלום ועד הבית מתחלק לפי מ"ר של הדירות. ובמקומות שמקובל לגבות לפי מ"ר אין את השאלה של חלוקת דירות, התשלום הוא קבוע לפי גודל הדירה ולא משנה כמה יח"ד חלקו את הדירה.

אלא שבהרבה מקומות העדיפו לחלוק את התשלום לפי יח"ד ולא לפי גודל הדירה. ולכן במקרה כזה כל יח"ד צריכים לשלם תשלום רגיל ודייר שחילק את הדירה לשני יח"ד חייבים לשלם מחיר כפול לוועד הבית. אלא שסוברים פוסקי זמנינו שאין היגיון שיח"ד קטנה מאוד ישלמו מחיר שווה לדירה גדולה שמחזיקה הרבה דיירים. ולכן נהוג שיח"ד בגודל של חדר/חדר וחצי משלמים שני שליש מתשלום ועד הבית. ודירה מגודל שני חדרים משלמים תשלום מלא. ולכן דייר שחילק דירה לשניים או לשלושה יח"ד אם כל יח"ד פחות משתי חדרים ישלם שני שליש על כל יח"ד. ואם כל יח"ד בגודל שני חדרים ומעלה ישלם מחיר כפול לוועד הבית.

בהצלחה.