תפילה בנץ החמה – במדוייק?

שאלה:

נגיד הנץ היום בשעה 5:30 בבוקר…והחזן לא מדייק בזמן מתחיל את התפילה לפעמיים דקה לפני הנץ…או דקה אחרי הנץ…כיצד עלי לנהוג? להתחיל את התפילה יחד עם החזן…או שאני יכול להתחיל את התפילה בדיוק בזמן הנץ….יש לי שעון בטלפון מדויק שבו אני רואה במדויק את רגע הנץ….כיצד לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני יש לדייק בענין, ידועים דברי אותו אמורא שאמר שביום שזכה לכוין להנץ בדיוק לא סר החיוך מפניו כל היום כולו, כך שנראה שסבר שמדובר במשהו שצריך לדייק בו. אולם ידוע שהחזון איש מאוד לא היה ניחא לו שאנשים מסתכלים בשעונים בשעת התפילה ומכוונים את הקצב לפי הזריחה, ולדעתו אכן סטייה של כמה דקות אינה מעכבת.

אבל ודאי שכדאי לנסות שלא להקדים, אם מאחרים דקה זה לא כל כך משמעותי אבל להקדים לפני זמנה חבל. יש לעורר שיתפללו לפי שעון מכוון יותר ובכל מקרה תתפלל איתם.