שאלה:
האם גבינה לבנה וקוטג' נחשבים דבר שטיבולו במשקה?
תשובה:
הגבינה עצמה אינה דבר שטיבולו במשקה, אבל המשקה שצף עליה או על יוגורט נחשב טיבולו במשקה.
מקורות:
באר היטב אורח חיים סימן קנח ס"ק ט
חלב. ומי חלב הרי הם כחלב והוא אחר שעושין הגבינה נשאר אחריו חלב מעורב עם אוכל צף מלמעלה ואותו הנשאר נקרא מי חלב מטה יוסף שם. חלב חמוץ הנקרא יגור"ט צריך נט"י מטה יוסף שם. ועיין יד אהרן:
לא הבנתי זה נראה שהרב הביא שיוגורט עצמו צריך נט"י?
אינני יודע למה בדיוק כוונת הבאר היטב אבל הכוונה בעיקר למשקה הצף על היוגורט.
השאר תגובה