כשרות בבית / תפילה לאשה / גזל בעבודה / לא לצעוק

שאלה:

שלום וברכה
יש לי כמה שאלות
אולי עדיף לכם שאכתוב את השאלה בשלוש פעימות?
1) אני אשכנזיה. נשואה לאשכנזי. במשפחת בעלי אוכלים גם הכשרים ספרדיים. לפני החתונה שאלתי רב והוא אמר שאני יכולה לאכול חופשי הכשרים ספרדיים כמו בעלי. וכך עשיתי. לאחרונה בעלי שמע איזה הרצאה והחליט שבבשרי לא רוצה לאכול הכשר ספרדי ובחלבי -כן. הוא גם אוכל -חלבי הכשר רבנות מהדרין. השאלה שלי אם אני צריכה להחמיר בבשרי כמו בעלי? או שתכלס ההכשר בסדר? ר' מחפוד. בית יוסף וכו…
2) יש לי בעית קשב חמורה שמסיח את דעתי . משלמים לי בעבודה לפי שעה. לפעמים אני בוהה ולא מצליחה לעבוד. תכלס אני נחשבת עובדת מוצלחת במיוחד כי בזמן שאני עובדת אני מחפה על הקשיים. השאלה שלי- האם זה גזל זמן שמתבזבז על הליכה הלוך חזור לפינת קפה?. אני אציין שזה לא בשליטתי. לפעמים אני לוקחת ריטלין של הבן שלי…
3) אני אמא למשפחה ברוכה ולפעמים אני לא מספיקה להתפלל. אם יש לי ממש כמה רגעים- איזה חלק בתפילה הכי חשוב להתפלל? האם חשוב לי כאישה להקפיד על זמן תפילה? האם זמן תפילה בשבת- פחות מקפידים על זה?
4)קורה לעיתים רחוקות שהילדים שלי מוציאים אותי מדעתי ואני צורחת עליהם בחוסר אונים. אח"כ יש לי מצפון….:( איך אני חוזרת בתשובה? או שזה חלק מהגידול ורק היצר הרע מציק לי במצפון…
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. תמיד טוב שהאשה עושה כמו בעלה בעניני כשרות, זה לא קשה כל כך. אינני אומר שעצם הנהגתו מחייבת אותך מבחינה הלכתית, זה לא מחייב כי הוא עושה זאת לחומרא ולא מתוך תפיסה הלכתית מחייבת, אבל למה לא [בפרט שמדובר בכשרויות שיותר מהודרות לפחות מאחת הדוגמאות שהצגת].

2. אדם אינו מלאך וכל אחד עובד לפי יכולתו והמעסיק לוקח אותך על דעת כן ואם הוא מרוצה הכל טוב.

3. ברכות השחר, פרשה ראשונה של שמע, ושמונה עשרה זה הבסיס לבנות אשכנז, תשתדלי בכך מאוד. נשים פחות מקפידות על זמן תפילה אבל כדאי להקפיד.

4. באמת כדאי לעבוד על כך, צריך לדעת שכאשר את צורחת על ילד את מחנכת אותו לנהוג במידת הכעס. שוב, האדם לא מלאך וקורה שנכשלים, אבל צריך לדעת שזה מזיק לחינוך שלו, וכמובן גם לשמחה ולבטחון האישי שלו. לכן, כאשר את מרגישה שאת וצה לצרוח, תגידי לעצמך מידי ששום דבר לא שווה את זה, לא שילכו לישון בזמן ולא שיתקלחו ולא שלא יריבו, את פשוט במקום לצעוק, הולכת לחדר ויהיה מה שיהיה, יושבת על המיטה עד שאת נרגעת ואז יוצאת שוב. אם נפנים את התפיסה הזו שבעצם שום דבר ממה שהם עשו לא חשוב עד כדי לצעוק, ומשום שהצעקה מזיקה יותר מחוסר מקלחת או שינה מאוחרת, אז נכשל פחות. וכדי שלא להכשל, כדאי להעלם לכמה דקות מהזירה…

בהצלחה רבה מאוד והרבה נחת!

את כרגע בשנים לא הכי קלות, הילדים קטנים וב"ה משפחה ברוכה והימים רצים ושוצפים, אבל הם נשמות טובות ובעז"ה יגדלו לתורה וליראה וירוו אתכם הרבה נחת והכל יהיה רגוע ושמח ונעים ונוח יותר.