שימוש בכרטיס קופ"ח עבור אחרים

שאלה:

שלום רב
אם יש לי כרטיס חבר פלטינום של קופת חולים ולפיכך יש לי הנחה בקניית תכשירים מבית מרקחת (שאין צורך במרשם). האם אני יכולה לקנות עבור אחותי/לתת לאחותי להשתמש בהנחה שלי? או שהדבר אסור מחמת גזל?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בפשטות אסור לרכוש תכשירים עבור אחרים, הקופ"ח מבטחת את הלקוחות שלה ולא את הקרובי משפחה שלך, ואין סיבה להתיר זאת. אם רכשת תרופות ונשאר לך או שאינך צריך להם, מותר להעביר אבל לכתחילה אין היתר לרכוש עבור אחרים שלא מבוטחים.

וראה כאן בתגובות של שואלים שהביאו את דברי הרב בנימים חותה שטוען שבירר את הנושא מול קופ"ח והם התירו. ואם אכן הם מתירים יש להתיר זאת. אני לא יכול להתיר מה שלא שמעתי ממקום מוסמך.

בהצלחה.