ק״ש שעל המיטה ושינה עם טלית קטן

שאלה:

שאני עושה קריאת שמע שעל המיטה וישן עם טלית קטן זה אמור לעזור נגד חלומות רעים,
שמתי לב שדווקא שאני שם טלית קטן ועושה ק״ש שעל המיטה מגיעים החלומות האלה חלק רעים חלק מנסים להביא אותי לידי קרי לילה מחילה מכבודכם
ואם אני לא עושה ק״ש שעל המיטה וישן בלי כלום אז החלומות רגועים.. למה זה?

תשובה:

לא הגיוני, זה מחשבה שהיצר הרע מנסה לבלבל אותך בה… בכל מקרה חייבים לומר קריאת שמע שעל המיטה כמבואר בשולחן ערוך בסימן רלט. אין חובה ללבוש טלית קטן בלילה, זו הנהגה מהאר"י הק' אבל על פי הלכה זו לא חובה.