הזכרת שם שמים כמלמד קטן לברך

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים
האם שאני מברך לילדה הקטנה שלי אני יכול להזכיר שם שמים ? ואם כן כמה פעמים אפשר ? לדוגמא בירכתי נטילת ידיים עבורה יום אחד גם למחרת אני יכול ? מה הכלל בזה ?
יש לציין שפעמים שאמרתי שם שמיים אבל פעמים אני לא אומר שם שמיים -הכוונה לא אומר את שם ה' בבירור, כי אני לא יודע את הגבול בזה ..

בתודה רבה.

תשובה:

ככל שצריך לומר איתם את הברכה כדי שידעו לברך ולא ניתן לדלג על שם ה', מותר לומר איתם את הברכה עם שם ה', כיון שזה לצורך לימודם. לשיקול דעתך מתי זה אכן נצרך.

מקורות:

ראה ילקוט יוסף חינוך קטן עמ' קנב ע"פ הרמב"ם ברכות א,טו.