לקחת בגדים מהארון בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

האם זה נכון שאסור בשבת לקחת בגדים התוליים על קולבים בארון, אפילו אם רוצים להשתמש בבגדים הללו לאלתר, בגלל שזה נקרא "בורר", או בגלל שלקולבים יש דין מוקצה?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

כאשר אתה לוקח את מה שאתה רוצה ומשתמש בו אין שום בורר ובודאי אין כאן מוקצה [קולב הוא כלי שמלאכתו להיתר]. בורר יוכל להיות אם תוציא את הבגדים מהארון ותמיין אותם, את זה אני לא צריך שם כאן זה אני כן צריך שם שם, וכן על זו הדרך.