בצל בסכין חלבי על קרש חיתוך בשרי

שאלה:

אם בטעות חתכתי בצל על קרש חיתוך חלבי והסכין בשרית והבצל מיועד למאכל חלבי מותר להשתמש בבצל? וצריך להכשיר את הקרש חיתוך והסכין?
תודה מראש

תשובה:

לענין הקרש חיתוך והסכין הקלו, ראה ס' דבר חריף פרק א סעי' יג. כלומר הבצל אסור באכילה והכלים כשרים. כמובן כל זה במידה ואכן הקרש חיתוך בשרי, בדרך כלל הוא פרווה…

יום נעים.

בס' חכמת אדם כלל נו דין ב הביא שדין דוחקא הוא גם ביחס לצלחת. ובשו"ת טוב טעם ודעת ח"ג סי' רטו כתב שלכן הסכין והצלחת נאסרים [כשאחד חלבי והשני בשרי], אמנם ראה בס' דבר חריף פרק א הער נח בשם הגרי"ש אלישיב שאין לחוש לדברי החכמת אדם אלא לכתחילה אבל בדיעבד שנעשה יש להקל. ובפרט לאור הצירופים הנ"ל שהזכרנו, שאינו בן יומו וכלל לא ברור עד כמה הצלחת מפליטה טעם בשרי. אמנם לכתחילה אם ניתן בנקל להכשיר את הכלים ראוי כך לעשות, אם הצלחת חרסינה יש לסמוך שלא צריך.

הצטרף לדיון

תגובה 1