לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בצל או שום שנחתך בסכין חלבית – לאוכלו בתוך שש שעות לבשר

שאלה:

שלום.
האם אדם בשרי (אכל בשר לפני 3 שעות לדוגמא) צריך להימנע מלאכול שום או בצל שנחתך בסכין חלבית שאינה בת יומה עד שיעברו 6 שעות מהארוחה הבשרית ממש כמו גבינה? או שיש להמתין פחות זמן ?

כנ"ל לגבי שום או בצל שהתבשל בכלי חלבי, האם דינו חלבי גמור כמו גבינה שדורש להמתין 6 שעות , או שלא צריך להמתין 6 שעות ואפשר פחות ?

תודה רבה

תשובה:

לגבי בצל חלבי בתוך שש שעות לאכילת בשר [לאמשנה אם נחתך בסכין חלבי או התבשל ביר חלבי], נחלקו הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך והמנהג להקל: בדרכי תשובה סי’ פט ס”ק מב הביא ממשמעות דברי הפרי מגדים שאסר לאכול בצל זה בתוך שש שעות לארוחה בשרית, אולם היד יהודה שם מיקל בזה, וכן הובא להלכה בקיצור שו”ע פויפר בשם הגר”ש אלישיב, להקל. במקרה שזה גם כלי שאינו בן יומו זה עוד צירוף להקל [גם למחמירים שאין היתר של אינו בן יומו בדבר חריף].

יום מבורך.