ביטול שכירות דירה לחג עקב חום כבד

שאלה:

כבר שאלתי לפני כן, אך לפי התשובה נראה שהשאלה לא היה מובנת דייה.
סגרנו על דירה לחג בירושלים. הבעלים ציינו שהדירה לא ממוזגת, אך לדבריהם הדירה פתוחה לרוחות, וגם מדברים בתחזית על 30 מעלות מקסימום, כך שזה סביר. על סמך זה סגרנו בעל פה בטלפון.
כעת מתברר שהולך להיות 34-35 מעלות מקסימום, שזה חום לא סביר בלי מזגן.
האם מותר לבטל?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המשכיר הודיע שהדירה לא ממוזגת והסכמתם לשכור את הדירה למרות שהדירה לא ממוזגת, וסיכמתם בדיבור שאתה שוכר את הדירה קיים איסור 'מחוסרי אמנה' ואם השוכר חוזר מדיבורו עובר באיסור מחוסרי אמנה.

בהצלחה.

מקורות:

סיכום בעל פה מחייב מדין 'מחוסרי אמנה'. אלא שאם השתנה המצב נחלקו הפוסקים אם עדיין קיים האיסור לבטל את הדיבור ויש להקל בדבר ומדת חסידות להחמיר.

במקרה הנ"ל לא היה ברור הגובה של התחזית, ובזמן שסגרתם בדיבור השוכר היה צריך לחשוב שמא יהיו ימים חמים, ולא ניתן לומר שאין זה דבר צפוי, ולכן אם השוכר חוזר מדבריו חל איסור של מחוסרי אמנה.

בהצלחה.