מתי אמירה מתפרשת כנדר?

שאלה:

שלום!

האם בכל פעם שאני מוציא משהו מפי (בלי אמירת בל"נ) זה נהיה נדר?

האם מועיל מה שאמרתי המודעה בתחילת השנה?

למשל:

כשאני אומר שאני הולך ללמוד ולבסוף אינני הולך זה הפרת הנדר??

כשאני מתכנן דבר ולבסוף לא יוצא לפועל האם ביטלתי נדר?

ברור שאני לא רוצה שיהיה נדר פרט אם אני מחליט להדיא שזה נדר..

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

נדר חל בהתאם לפרשנות הסביבה. כלומר אם אתה אומר משפט שמתפרש כקבלת הנהגה טובה הוא נדר, גם אם לא הזכרת את המילה נדר, אבל כאשר אתה מודיע למישהו שאתה הולך ללמוד עכשיו, מובן מדבריך שלא באת עכשיו לקבל על עצמך משהו, אלא אתה פשוט מודיע להיכן אתה הולך… כך גם כאשר מתכננים משהו, אם זה נעשה באופן של קבלת החלטה וכו', זה נכנס לשאלה של נדר, אבל כאשר ברור לכל שאתה כרגע פשוט מתכנן את יומך, זה לא נדר. לכן, בכל קבלת החלטה יש להתרגל לומר בלי נדר.