נדר להמנע מאיסור

שאלה:

שלום רב,
הייתי במצב שבו נפצעתי ומאוד פחדתי מההשלכות של הפציעה הזאת ולא רציתי להגיע למצב של מיון אז מתוך הפחד הזה אמרתי אני מקבלת על עצמי להפסיק ללבוש מכנסיים אמרתי זאת בשביל שבע״ה הפציעה שלי תתרפא אך לא אמרתי את זה בכוונה מלאה מהלב אלא מרגע של פחד
האם זה נחשב לנדר?
והאם זה אפשרי להתיר את הנדר?
תודה!

תשובה:

זה נדר גמור, וקשה מלהתירו, לחלק מהפוסקים זה בלתי ניתן באופן עקרוני, כיון שאסור לאשה יהודיה ללכת עם מכנסיים, ואותה תורה שאוסרת לאשה לנדור אוסרת לאשה גם ללבוש מכנסיים.

תתחזקי בענין זה ובעזרת ה' תראי ישועות גדולות.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן רכח סעיף טו.