האם מותר להקדים טבילה?

שאלה:

שלום וברכה,
אני אמורה לטבול ביום שבו יש לנו אירוע חשוב (חתונת אחות) מרחק נסיעה של כמה שעות. אנחנו יוצאים בשעה מוקדמת ונחזור מאד מאוחר. האם ניתן להקדים את ליל הטבילה ולטבול ביום השביעי מבעוד יום?
אני יודעת שיש אפשרות כזאת לדחות את הטבילה ליום השמיני, אבל אני ממש לא מסכימה וזה לא מקובל עלי. וכשנחזור מאוחר אני חושבת שאתקשה מאד להתכונן ולטבול מעייפות וחולשה גופנית. זהו מקווה ראשון לאחר הפלה (שתי הפלות בטווח של ארבעה חודשים).

תשובה:

שלום וברכה

אין אפשרות לטבול ביום השביעי ביום, האופציה זה לדחות למחרת.

מקורות:

אני מעתיק לך מדברי השולחן ערוך יורה דעה הלכות נדה סימן קצז סעיף ב – ד

סעיף ג:

אסורה לטבול ביום ז'; ואפילו אם ממתנת מלטבול עד יום ח' או ט' אינה יכולה לטבול ביום משום סרך בתה. (פי' דבוק הבת וקורבתה לעשות כמעשה האם שתטבול ביום כמוה ולא תבחין שאמה לאחר שבעה טבלה ולא בשביעי עצמו). הגה: והכלות הטובלות קודם החופה יכולות לטבול ביום דהא לא באין אצל החתן עד הלילה, אבל אחר החופה דינן כשאר נשים (מהרי"ל).

סעיף ד

היכא דאיכא אונס, כגון שיראה לטבול בלילה מחמת צינה או פחד גנבים וכיוצא בו, או שסוגרין שערי העיר, יכולה לטבול בשמיני מבעוד יום; אבל בשביעי לא תטבול מבעוד יום אף על גב דאיכא אונס.

הצטרף לדיון

תגובה 1