סתימה בשיניים – חציצה?

שאלה:

אשה שיש לה סתימות בשיניים או שתלים באוזניים וכל כיוצא בזה, זה לא יוצר לה בעיה בטבילה?

תשובה:

סתימה קבועה בטלה לגוף, הנושא הוא מה קורה בסתימה זמנית, בדרך כלל, סתימה זמנית, כל זמן שלא הגיע הזמן להוציא אותה אין בעיה לטבול, אולם לאחר שהגיע הזמן להוציא אותה ועל פי חוות דעת הרופא יש צורך להוציאה כדי שהמקום לא יזדהם היא חוצצת בטבילה. בדרך כלל אנשים אינם מקפידים להוציא סתימה זמנית ונשארים איתה זמן רב עד שמזדמן להם ללכת לרופא ולעשות כתר קבוע, ובאופן זה לא מהווה הדבר חציצה. ובלבד שהסתימה עשויה היטב ואינה בולטת מגובה השן, או שלא מקפידים על כך שהיא בולטת מעט.

מקורות:

ראה שו”ת שבט הלוי ח”ב סי’ צח.