טהרה עם מירנה חדשה

שאלה:

לפי חודשיים התקנתי התקן תוך רחמי בשם מירנה
עדיין לא הלכתי למקווה מכיוון שעדיין יש הפרשות אך צבען חום בהיר או ורוד בהיר
השאלה אם זה טמא?? או אפשרי לטבול כבר?

תשובה:

שלום וברכה

צבע ורוד בהיר זה בדרך כלל דם ממש, ובכל מקרה של ספק יש להראות לרב.

באופן כללי כדי למנוע אכזבה אני מוכרח לציין שבדרך כלל לאחר התקנת מירנה יש לפחות חצי שנה כתמים, יש נשים שכלל לא מצליחות להטהר בחצי שנה הזו! ויש שמצליחות להטהר לימים ספורים ומיד שוב יש בעיות, בכל מקרה זה בהחלט מצריך הרבה מאוד אורך רוח, וגם יראת שמים, שלא להקל בכתמים שאסור להקל בהם.

לכן, אינני יכול להשיב לשאלתך, זה מאוד תלוי גם בגוון וגם במקום ההימצאות.