סמיכה כישיבה לענין תחנון

שאלה:

ידועה ההלכה שכאשר צריך לעמוד יש לעמוד ללא להסמך על דבר שאם יקחו אותו יפול העומד כי זה נחשב כישיבה. השאלה היא האם אותו דבר אומרים גם כלפי דברים הנאמרים בישיבה, שיכול להגיד זאת כשהוא נשען בצורה שכזאת? והנה בהלכות תחנון המ”ב הביא שכאשר נמנע מאדם לשבת יכול להגיד בעמידה ולא הביא את הפתרון הזה!

תשובה:

בס' קשר גודל לחיד"א סי' יט ס"ק טו, כן הביא עצה זו לגבי תחנון, כאשר עומד מאחוריו משיהו בתפילה ואינו יכול לפסוע ולשבת. כמובן זה לא מקביל לישיבה ממש אבל זה עדיין עדיף מעמידה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמובן שאם מדובר במעמד לפני בית דין, לא יעזור אם הבעל דין וגם הדיינים יסמכו על סטנדר, מאחר ואמנם בסתם מקרה שרק הבעל דין עושה כן והדיינים יושבים ממש-אכן יש היכר ביניהם וזה טוב,וגם אם הדיינים יסמכו על סטנדר והבעל דין יעמוד שוב יש כאן עמידה לישיבה,-אבל כששניהם -כולם סומכים זה הלכתי לא ניתן,כי לא ניתן להסביר הסמיכה פעם כישיבה ופעם כעמידה בו זמנית.