ברכת הריח כשעובר בפרדס וגינה ויש ריח טוב

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א,
הלכתי בדרך והגיע לאפי ריח טוב שיוצא כנראה מעץ או שיח או גידול חקלאי.
לא נטלתיו בידיי, כמובן, כי אני באמצע הנסיעה וכו'.
האם אוכל לברך ברכת הריח?
תודה רבה

תשובה:

לא צריך ליטול ידים, וגם אם אתה יודע שהם משום מה לא נקיות, אפשר לקנח בבגד.

כדי לברך יש לכוין ליהנות מהריח, אולי להתקרב קצת.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ריז סעיף א, חזון איש סי' לה ס"ק ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה -אבל נראה שהשואל באומרו "לא נטלתיו בידיי"–כיון שלא אחז את הגידול/שיח בידיים שלו,אבל לא התכוון על פעולת נטילת ידיים.- כלומר שבעצם רק ביקש לדעת האם צריכים להחזיק בשיח/גידול ביד או לא.-בהערכה ובכבוד רב.