צריך לנקביו בתפילת העמידה

שאלה:

שלום רב לרב
לפני התפילת עמידה הבקר הרגשתי אולי מעט צורך לנקבים גדולים אך לא היה לי "סבלנות" לחלוץ ולהתפנות וכו ובנתיים הלחץ גבר ובתום סיום העמידה התפנתי.
האם עליי לחזור ולהתפלל פעמיים מנחה??
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר היתה לך יכולת באופן תיאורטי להמתין 72 דקות, יצאת ידי חובת תפילה בדיעבד ואין לחזור ולהתפלל.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפילה סימן צב הקדמה – סעיף א

היה צריך לנקביו, אל יתפלל, ואם התפלל תפלתו תועבה וצריך לחזור ולהתפלל; וה"מ שאינו יכול לעמוד עצמו שיעור הילוך פרסה, אבל אם יכול להעמיד עצמו שיעור פרסה יצא בדיעבד, אבל לכתחלה לא יתפלל עד שיבדוק עצמו תחלה יפה. הגה: וכל הנצרך לנקביו אסור אפי' בדברי תורה, כל זמן שגופו משוקץ מן הנקבים (הגהות מיימוני פ"ד מהל' תפלה).