קריאת התורה

שאלה:

שלום לכב' הרב

א- פרשה שקראו אותה והגיעו לעליית שישי או שביעי.
ואדם אחר שהכין כבר פסוקים בקריאה אחרת שכבר נקראה (נניח רביעי)
האם יכול לעלות מוסיף את קריאת רביעי ושוב אחכ ימשיכו היכן שעצרו
ב- כנ"ל אותה שאלה בשמחת תורה. נניח חלק מהאנשים קוראים "ולאשר אמר" חלק אחר רוצה לקרוא "וליוסף אמר" וחלק אחר שהם לויים רוצים לקרוא "ללוי אמר" האם זה ניתן ?
אשמח למקור לדברים
תודה !

תשובה:

שלום וברכה

פשיטא שאי אפשר לקרוא את הפרשה שלא על הסדר, ובכל מקרה אין כל מקום לחזור על פסוקים שלא לצורך הלכתי רק בגלל שאדם פלוני רוצה לקרוא אותם… אם זה מה שהוא יודע יתנו לו את אותה עלייה לכתחילה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראשית שם כך נהגו כדי להרבות בשמחה, ממילא זה סדר הקריאה, לא עושים כך סתם כי פלוני מתחשק לו לקבל כבוד בעלייתו לתורה. שנית, גם בשמחת תורה הקריאה היא לגמרי לפי סדר, אלא שחוזרים על כולה כמה פעמים. אבל אין לקרוא שלא לפי הסדר.