ראיון עבודה מול נשים

שאלה:

לכבוד הרב,
שהולכים לראיונות עבודה למקומות שלא דתיים (לא מבחירה, כי משם מקבלים מענה) יש ראיונות מול נשים (במקרה הספציפי לפחות 2).
מניסיון קודם שרואים במקומות כאלו אדם שומר מצוות שלא מביט בנשים במיוחד שבראיון וגם בעבודה השוטפת עובדים עם נשים, הם מתייחסים לזה בצורה ידועה, אם כך כבוד הרב מה אפשר לעשות כדי בכל זאת שהדבר לא יגרום בעיה ויהיה אפשר לקבל הזדמנות שווה אפילו במקומות כאלו ולשמור על העיניים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לדבר איתן בצורה נורמלית, להיישיר מבט, רק לו להסתכל על מנת להתבונן במראה שלה, ולהשתדל מאוד לא ליהנות מהמראה שלה, אלא כדבר איש אל רעהו.

בהצלחה רבה מאוד.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' עה ס"ק ז.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכבוד הרב,
    לשם אין מעצור מלהושיע ולתת מה שזקוק בדרך חלקה ללא "סטייה" או הקרבה בדרך שמשתדל להיות עקבי בה.
    אם אמשיך במנהגי זה נחשב שאין לי רשות לכך היות ובדרך זאת השם בוחר עבורי ספציפית להשפיע ולתת מה שצריך או אוכל להמשיך במנהגי בכל זאת ולבטוח בשם שייתן מה שצריך בשופי?
    תודה