מיץ לימון שנסחט מאליו לתוך תה בשבת

שאלה:

חתך את הלימון מעל כוס התה, וזב לתוכו טיפה אחת מהלימון, האם הכוס נאסרת בשתיה משום משקין שזבו, ואותה טיפה לא בטלה בכוס כיון שזה דבר שיש לו מתירים או שלא, תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר זה שב למעלה ואחר כך התערב לכאורה יש מקום להחמיר בזה מהטעם שהזכרת [ודוקא בלימונים שעיקרם לסחיטה ולא בתפוזים, ראה ארחות שבת פרק ד' הערה מג]. וכאשר שם פרוסת לימון בתוך התה וממילא זבו משקים. בחזון איש סי' נב ס"ק יט מיקל בזה, ועל פי ס' התרומות סי' רכג המובא בשו"ע סי' שכ שכאשר זה נעשה בתערובות אין דין משקיןם שזבו ואין חשש של דבר שיש לו מתירין, וראה בארחות שבת שם הערה מו, שתמהו על דבריו, שלא מצינו דין זה אלא במין במינו אל בשאינו מינו כמו כאן אפשר שיש להחמיר.