כבו נרות השבת לפני כניסת השבת – לחזור ולהדליק

שאלה:

שלום רב,
אם הדלקנו נרות שבת והם כבו לאחר מכן, טרם כניסת השבת, האם יש חובה או עניין להדליקם מחדש?
ומה הדין בזמן בין השמשות?

תודה רבה,

תשובה:

שלום וברכה

בפשטות ודאי אם יש אפשרות להדליק על ידי מי שעדיין לא קיבל שבת, או שאשה זו עצמה התנתה שאינה מקבלת שבת בהדלקה, חובה לעשות זאת, כיון שעיקר מצות הנר הוא לעונג שבת.

ויש שכתבו שאם כוונתה בהדלקה גם על אור החשמל [וראוי לכבות את התאורה בבית לפני ההדלקה ולהדליקה שוב כחלק מהדלקת נרות שבת] והאור הזה נשאר דולק, אין צורך להדליק שוב, כי בדיעבד גם זה חלק המצוה.

מקורות:

בפוסקים לא מבואר אם דין כבתה אין זקוק לה נאמר גם בנר שבת, אך הדעת נותנת שככל שהדליק לפני כניסת השבת ודאי יש לחזור ולהדליק באופן שיש מי שלא קיבל שבת ויכול לעשות זאת. וראה בזה ארחות שבת פרק לג עמ' מג.