לשון הרע על שכנים כדי למנוע השכרת דירה סמוכה

שאלה:

שלום וברכה
אנחנו גרים בבניין שהשכנים מתחתינו אנשים שבד"כ אינם בשלום ביניהם ועם הסביבה. אנשים קשים מאוד לחיות לידם (יכולה להיות תוקפנות מצידם כלפי הסביבה. וישנן באופן תכוף צעקות רמות ולא נעימות בכלל כוללות קללות והתבטאויות קשות מבית זה)
הדירה ממולם מתפנה לשכירות וזוג צעיר חרדי מהקהילה חושב להשכיר את הדירה אין ספק שהם יחוו את הקשיים מאותם שכנים.
הם לא שאלו אותנו עדיין על הדיירים בבנין או על הדירה. האם מחובתינו להודיע להם על כך ואם כן מה מותר לומר?

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שכל עוד הם לא שאלו אתכם אין לומר להם. צריך לזכור שיש כאן גם צד שני, מה יהיה אם כל מי שרק יחשוב לשכור את הדירה אתם תמנעו ממנו, מה יעשה בעל הדירה? הוא יכול פשוט לפשוט את הרגל… אז אם מדובר בנזק ממשי בדירה עצמה, ודאי יש כאן השבת אבדה להודיע, אבל כאן שזה רק נושא של שכנים, ואני מניח שמי ששקט ולא מדבר איתם לא יהיה בעימות איתם, אין להודיע. אבל אם ישאלו ודאי יש לומר את העובדות כמובן כפי שהן בלי תיאורים דרמטיים יותר מהדרוש. כמובן אם מדובר באלימות ממש ובאופן שמפריע את הדיור בלי ספק, יש להודיע להם גם אם לא שאלו.