הסכים לשליח שייקח את המתנה ונודע שהמתנה יקרה

שאלה:

אבא שלי נמצא אצל סבתא שלי ועוזר ומקבל על זה כסף מאיזה ארגון/חברה והיה מגיע מתנה לפסח והוא אמר לי שאין לו כח לנסוע לקחת את המתנה אז אמרתי לו שאם אני נוסעת אני לוקחת את המתנה לעצמי והוא הסכים לי.
פעם שעברה המתנה הייתה שמיכת קיץ ממש זולה.
ועכשיו הם הביאו בלנדר יוקרתי של ניופאן.
השאלה אם אני חייבת להגיד לו על זה?
אני מפחדת כי אז הוא ירצה ויקח לי

תשובה:

שלום וברכה,

המתנה שייכת לאבא שלך, ולכן את צריכה להודיע לו על המתנה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רט סעיף ב מבואר שמוכר או נותן דבר שלא ידע מה מוכר, לא חל המכר. ועיין בסמ"ע שהקשה מסימן רז. ובש"ך ס"ק ב תירץ שאם חשב בדעתו שכו"כ וטעה בשיקול הדעת לכו"ע לא חל המתנה. ולפ"ז כאן שהאבא הקנה משום שחשב שמדובר בדבר זוטר, לא חל המתנה.