טבילת כלים בים המלח

שאלה:

ראיתי באתר כמה תשובות על טבילת כלים בים המלח שאפשר , לגבי ברכת עושה מעשה בראשית ידוע לי שהרבה נוקטים לא לברך [שבט הלוי ט מ"ז ובבצל החכמה ועוד חלקם על פי' רש"י בחומש פ' לך לך וא"כ הוא לא מששת ימי בראשית האם לפי זה אי אפשר לטבול שם תודה רבה

תשובה:

כשרות מקווה אינה תלויה בקיום המקום מששת ימי בראשית, ככל שמדובר במקום כינוס מי גשמים, ואינם זוחלים, ניתן להטביל שם, וכן גם בזוחלין כאשר זה לא מי גשמים אלא מי מעיין – מותר.

מקורות:

ראה שולחן ערוך יו"ד סי' רא סעיף ב.