מחבת חלבי שטוגן בו בשר

שאלה:

בוקר טוב. מחבת חלבית שאינה בת יומה שהשימוש בה ביבש ללא שמן היה הכנת פנקיק, וטיגנו בה בצל ובשר. מה דינה של המחבת? הבשר להבנתי מותר כי זה נט בר נט נכון?

תשובה:

גם לגבי המאכל הדין אינו פשוט כלל [ואינו נוגע לסוגית נ"ט בר נ"ט כיון שכאן היה חלב באותה מחבת עצמה שהיה בה בשר], משום שהגם שהמחבת אינה בת יומה הרי היה כאן בצל שהוא דבר חריף, ואם הבצל נחתך בסכין בשרית או טוגן יחד עם מעט בשר מיד בתחילה כשעוד היה חריף, לבני אשכנז ודאי המאכל אסור, ולבני ספרד יש בזה חילוקי מנהגים, הגר"ע יוסף היה מתיר באינה בת יומה גם כשיש בצל, אמנם בבן איש חי פרשת קרח החמיר בזה ולא הקל אלא במקום הפסד מרובה. המחבת ודאי טעונה הכשרה לכל הדעות, על ידי ליבון באש הגז היטב היטב כמה דקות בכל פינה.