שילוח הקן

שאלה:

יש לנו קן בארון כתר מחוץ לבית ראיתי את הקן לפני שהטילו הביצים אבל לא עשיתי את זה לרשות הרבים בגלל שלא ידעתי. לפני יומיים היה שם ביצה אחת ואתמול היא הטילה עוד ביצה ואתמול בלילה שלחתי את היונה והרמתי את הביצים לפני שהרמתי ושלחתי אמרתי שהארון הזה לרשות הרבים. האם זכיתי במצוות שילוח הקן או שאני לא יכול לזכות?

תשובה:

דעת פוסקי זמנינו שכיון שכיום אדם אינו מעוניין שחצרו תזכהלו בביצים, אנחנו לא רגילים להשתמש בהן, ניתן לקיים את המצוה גם אם המקום לא הופקר לפני הטלתן. אמירתך הנ"ל אין בה ממש אבל גם בלעדיה יש קיום למצוה וכאמור.