כל המשמר את השבת מוחלין לו כל עוונותיו

שאלה:

בס"ד.
שלום לך הרב.
אפשר הסבר לגבי "מי ששומר שבת כהלכתה מוחלים על כל עוונותיו" האם זה באמת ככה בפשט? אדם ששומר שבת.. ויש לו עוונות של פגם ברית.. שבת מוחלת לו על כל עוונותיו?
אם אדם אינו חוטא… אז למעשה אין לו צורך בפסוק זה.. כי אין לו עוונות… אבל אם יש לו עוונות שז"ל (לא נשוי) אך שבת אצלו 100 אחוז כהלכתה.. ימחלו לו על שז"ל?

תשובה:

שלום וברכה

כוונת הדברים היא שאם שב בתשובה, אף שהעבירה שבידו היא כזו שלא די לה בתשובה אלא צריך יחסורים מכפרים, הוא ינצל וימחלו לו בלא יסורים. כך ביאר הבית דוד סלוניקי שבת אות צו, וכך הובא בפירוש רבי פרחיה שבת קיח ב ועוד מפרשים.

אגב יש להעיר, שיש טעות גדולה בנוגע לעוון שהזכרת, אדם שאינו חוטא חלילה במזיד, אלא מחמת היותו שרוי בלא אשה קורה לפעמים מצב של חימום בלילה מחמת חלום, או אוכל או חיכוך, וכל זה בשגגה שלא מדעת, אין בזה חטא ולא צריך כפרה, כפה צריך רק מי שחלילה חטא בזדון בהיותו ער. לכן נחזור לדוגמא של הגמרא במסכת שבת קיח עמוד ב, כל המשמר את השבת כהלכתה אפילו עבד עבודה זרה כדור אנוש מוחלין לו עוונותיו.