מעלת הטבילה במקוה בערב שבת

שאלה:

הבנתי שיש עניין ללכת למקווה לפני שבת.

האם אפשר מקורות על זה?
מי היה פוסק את זה אולי הבן איש חיי ח״א יודע אבל אשמח לדעת מקורות
תודה רבה מראש

תשובה:

האר"י הרחיב על כך רבות בס' שער הכוונות, לדבריו האדם זוכה לנשמה יתירה בטבילה זו הנעשית בערב שבת.

כמו כן השל"ה בערך טהרה כתב שהטובל בערב שבת קדוש יאמר לו.

החיד"א בס' דבש לפי כתב שהטבילה בערב שבת מזככת את הנשמה וכאילו טבלה בנהר די נור להסיר כתמי עוונות.

בס' יסוד ושורש העבודה מאריך בענין זה בשער העליון, מביא מדברי האר"י הנ"ל, ועוד כותב שבלי טבילה ודאי לא ישיג נשמה יתירה, וכתב שהיא מצוה גדולה מאוד.

בס' זכרו תורת משה הביא בשם האר"י שהטבילה הזו היא גדולה גדולה מאוד לקבלת הרבה חכמות.

בסידור דרך החיים מעורר מאוד שלא להתעצל בדבר, וכתב שאין לשמוע לאותם שוטים שאומרים שכיון שהחורף קר אם יטבול עלול להתקרר וכו', שכל זה עצת היצר.

ברכה והצלחה וחג שמח!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ‏יש ‏הרבה מקורות בספרים חסידים בנוגע ‏מעלת המקווה כל יום, וזה כדאי ‏ללמוד אפילו אם הולכים ערב שבת ‏(ולא כל יום בבוקר), מטעם ‏ליודע חשיבות ומעלת וסגולת ‏מקווה בכלל ‏ולשמוח בכך ‏בכל פעם ‏שאדם הולך