אחריות על עבירות של אחרים

שאלה:

אשתי עוברת לצערי על איסורי דרבנן כמו מלאכות בחול המועד קנייה בחול המועד בצניעות לפעמים קצת מעל הברך ועוד.
אני מבחינתי מנסה להפחית כמה שאפשר בכל מיני תירוצים כי אם אני מוחה באופן ישיר אז הסיכוי שהיא תעבור עוד איסורים גדול יותר.
כמובן שאני מתפלל על זה ומשתדל לדקדק במצוות יותר, האם יש לרב עצה האם אני חוטא שאשתי חוטאת?

תשובה:

שלום וברכה

אתה צריך לעשות רק את השתדלות שלך כבעל בצורה נעימה לא לוחצת, רק לתת את האוירה הנכונה בבית, מעבר לכך לא נדרש ממך כלום, כל אדם בוגר אחראי על מעשיו ולא אף אחד אחר זולתו.

חזק ואמץ!! עוד נכון לך בעזרת ה' הרבה נחת ושמחה.

חג שמח.