נדר

שאלה:

שלום
נדרתי לצערי בשעת כעס לא לארח את אמא שלי בבית שלי בחו"ל. ציינתי שהנדר רק בחו"ל
זה ציער אותה מאוד.
לאחר מכן התפייסנו ואירחתי אותה.
האם הנדר הזה בכלל תופס? כי זה עבירה,ציערתי את אימי.
יש לציין שזה לא יחזור כי אני חוזרת לארץ אז אין מה לעשות הפרת נדרים.
השאלה מה אני עושה עם הנדר שהופר חד פעמית והאם הנדר בכלל תפס?

תשובה:

הנדר תפס, כי אמנם ציערת אותה אבל אין בהלכות כיבוד אב ואם הגדרה שאומרת שחייבת לסייע לאם דוקא בבית שלך, ולכן זה אכן היה עוון של נדר שהופר שהוא אסיור מהתורה ויש לחזור על כך בתשובה שלמה, ולהרהר הרבה איך יתכן שמגיעים למשפט כה נורא ביחס להורים שלנו שגידלו אותו וטיפחו בילדות ובכלל, ואיך משנים לגמרי את כל האופי של השיח וסגנון הדיבור.

בשורות טובות ושבת שלום.