המילה שלום על חולצה – להכנס לשירותים

שאלה:

שלום לרב, האם מותר להיכנס לבית הכסא עם חולצה שרשום עליה שלום והאם משנה באיזה צורה היא כתובה כגון כתב של" גדולים " עיתון חילוני שכתוב בו "אללא אכבר" מותר לזורקו שהרי זה שמו של השם? תודה רבה

תשובה:

בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ד סי' מ אות ג מאריך לבאר שכאשר כתוב רק שלום לבד, יש לדון אם מותר למחוק וכו' או להביא לידי בזיון, אבל כאשר הוא בצירוף מילים אחרות וניכר שאין כוונה לשם ה' – מותר. כמו כן יש לצרף לזה שיטות הפוסקים שהתירו אמירת שלום במרחץ, ראה כף החיים סי' פד ס"ק ז שקיבץ מדברי הפוסקים הללו, אף שזה אכן נתון במחלוקת.

שם ה' בלשון לעז נראה חמור מזה, ראה כאן. כמובן מספיק להוציא את המילים הללו לבד.