שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שאלתי מוקדם יותר האם מותר לי להיות רשומה לקבוצה של חדשות בטלפון בשבת והשבו לי את התשובה הזאת:
"אם הטלפון כבוי בשבת אין בכך איסור, אבל אם הטלפון פעיל ובעצם כשהם שולחים הם יוצרים פעילות ניכרת אצלך במכשיר, אז את מכשילה את השולח בחילול שבת."

מדוע אני מכשילה ? אני לא משתמשת בטלפון בשבת אני משאירה אותו דלוק בארון למטה למקרה חירום בלבד (התראות וכו..) אם כך גם הקבוצות וואטסאפ של הלימודים ששולחים לשם בשבת אני מכשילה? גם ככה ישלחו באותן הקבוצות בשבת גם אם הטלפון שלי דלוק או כבוי,

האם יש הבדל אם הטלפון כבוי או דלוק?
תודה רבה.

תשובה:

אני לא אומר באופן מוחלט שאת מכשילה ויש בכך איסור, כי הם בוחרים לשלוח, אבל הם נכשלים ולכן כדאי במצב כזה כן לכבות את המכשיר. גם אם שולחים קבוצתי, כל מכשיר שנעשית בו פעולה זה איסור בפני עצמו.